Физика в СПО П`ятниця, 19.04.2024, 09:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Наше опитування
Хто Ви, шановний відвідувач сайту?..
Всього відповідей: 176

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Назва: Фізика. 7–11 класи. Астрономія. 11 клас
Серия: Календарне планування
Автор: Євлахова О. М., Бондаренко М. В.
Видавництво: ВГ «Основа»
Мова: українська
Формат: А5
Код: 30ПФ7

Календарне планування складено відповідно до програми 12-річної школи «Фізика. Астрономія, 7–12 кл.» (2005) для 7–9 класів та програми «Фізика 7–11 класи. Астрономія 11 клас» (2001) для 10–11 класів. Подається також календарне планування для поглибленого вивчення фізики у 10–11 класах. Календарне планування для астрономії подано у двох варіантах: для 35-годинного курсу і для 17-годинного курсу.
Календарні плани, що пропонується, є орієнтовними, тому кожен учитель на свій розсуд може вносити корективи залежно від рівня підготовленості учнів, їх індивідуальних особливостей, вибору форм і ... Читати далі »
Переглядів: 1244 | Додав: Mykola | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

Прийняття Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти" (щодо організації навчально-виховного процесу) викликало бурхливу реакцію усіх громадян країни. У засобах масової інформації, у зверненнях громадян найчастіше обговорюється питання запровадження 11-річної повної загальної середньої освіти. Ставлення до цього переважно позитивне. Водночас, у окремих зверненнях, інтерв'ю подається викривлена інформація, що негативно впливає на суспільну думку. У зв'язку з цим Міністерство освіти і науки надає роз'яснення щодо найбільш поширених викривлень тлумачення Закону України.
 
1. Повернення до 11-річної школи. З 2001 року реформування загальної середньої освіти вперше розпочалося на основі Державних стандартів. Тобто, сьогоднішні учні 2-9 класів навчалися за програмами, розробленими відповідно до Державних стандартів, що суттєво відрізняються від програм колиш ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Додав: Mykola | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки надає роз'яснення щодо внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту" у частині забезпечення обов'язковості здобуття дошкільної освіти дітьми п'ятирічного віку.
Пунктом 1 статі 4 Закону України "Про дошкільну освіту" (від 11.07.2001 р.) визначено, що дошкільна освіта є обов'язковою первинною складовою частиною безперервної освіти в Україні.
...
Внесення змін до законодавства про обов'язковість дошкільної освіти не означає, що діти повинні сісти за парти, як першокласники у школі, навчатися писати читати тощо. Основною метою нововведення є створення рівних стартових умов для дітей п'ятирічного віку до майбутнього навчання в школі, формування культури поведінки, моральних почуттів, використовуючи для цього різні види діяльності, у тому числі, розвивальні ігри.
 
Окрім цього, статтею 9 Закону України <Про дошкільну освіту> передбачено, що батьки мають змогу обирати різні форми здоб ... Читати далі »
Переглядів: 766 | Додав: Mykola | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України доводить до відома місцевих органів управління освітою, методичних установ, керівників загальноосвітніх навчальних закладів, що робочі навчальні плани на 2010/2011 навчальний рік складаються:
  • для початкової школи — за Типовими навчальними планами початкової школи, затвердженими наказом МОН України від 29.11.2005 р. № 682;
  • для 5-10-х класів — за Типовими навчальними планами загальноосвітніх навчальних закладів 12-річної школи, затвердженими наказом МОН України від 23.02.2004 р. № 132, зі змінами, внесеними наказом МОН України від 05.02.2009 р. № 66;
  • для 11-х класів — за Типовими навчальними планами для організації профільного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженими наказом МОН України від 20.05.2003 р. № 306;
  • для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов: 1-10 класи — за Типовим навчальним планом спеціалізованих шкіл цього типу, затвердженим наказом МОН України ... Читати далі »
Переглядів: 1095 | Додав: Mykola | Дата: 13.04.2010 | Коментарі (0)

25.03.10 в ЛОІППО відбувся науково-методичний семінар для вчителів фізики «Профільне навчання фізики та астрономії в старшій школі: досвід та перспективи розвитку»
Матеріали можна переглянути за наступними посиланнями:
 
http://depositfiles.com/files/9h10tyyzp  - "Профільне навчання в старшій школі"
 
http://depositfiles.com/files/19c73gy68 - "Профільне навчання з фізики в умовах спеціалізованої школи"
 
http://depositfiles.com/files/yxrjkdjg8   - "Профильное обучение физике и астрономии в старшей школе "
 
http://depositfiles.com/files/pmq3d1m49 - "Профільне навчання в загальноосвітніх навча ... Читати далі »
Переглядів: 1158 | Додав: Mykola | Дата: 14.03.2010 | Коментарі (0)

17.03.10 о 09.30 в ЛОІППО відбудеться засідання творчої групи вчителів фізики «Впровадження тестових технологій у навчальний процес фізики»
Переглядів: 800 | Додав: Mykola | Дата: 14.03.2010 | Коментарі (0)

День числа пи отмечается 14 марта в 1:59.
Этот неофициальный праздник придумал в 1987 году физик из Сан-Франциско Ларри Шоу (Larry Shaw), который подметил, что в американской системе записи дат (месяц / число) дата 14 марта — 3/14 — и время 1:59 совпадает с первыми разрядами числа π = 3,14159).
Обычно празднуют в 1:59 дня (в 12-часовой системе), но придерживающиеся 24-часовой системы считают, что это 13:59, и предпочитают отмечать ночью.
В это время читают хвалебные речи в честь числа π, его роли в жизни человечества, рисуют антиутопические картины мира без π, пекут и едят «пи-рог» («pie») с изображением греческой буквы "пи" или с первыми цифрами самого числа, пьют напитки и играют в игры, начинающиеся на «пи», решают м ... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: Mykola | Дата: 14.03.2010 | Коментарі (0)

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з профільним навчанням проводяться підсумкові контрольні роботи з предмета за вибором відповідно до профільної підготовки. Наприклад, у закладах фізико-математичного напряму можуть проводитися підсумкові контрольні роботи з фізики чи астрономії.
Переглядів: 690 | Додав: Mykola | Дата: 13.03.2010 | Коментарі (0)

Палеонтологи знайшли докази, що причиною вимирання динозаврів 65 мільйонів років тому стало падіння великого метеорита. Статтю вчених опублікував журнал Science, а її короткий виклад подає BBC News.
 
Гіпотеза про те, що падіння метеорита стало причиною загибелі гігантських ящерів, є найпопулярнішою, проте не єдиною. Наприклад, однією з альтернатив метеориту є інтенсивна вулканічна активність в районі сучасної Індії. Метою нової роботи було підтвердження саме метеоритної гіпотези.
 
У рамках дослідження вчені зібрали велику кількість інформації. Так, наприклад, вони виконали аналіз відкладень з різних регіонів планети і встановили, що шари, які відповідають часу загибелі динозаврів, містять багато іридію — елементу, що в дуже малій кількості є на Землі, однак у великій кількості міститься у небесних тілах. Крім іридію у відкладеннях виявлено особливий вид кварцу, що утворюється за високої температури і тиску — умовах, характе ... Читати далі »
Переглядів: 746 | Додав: Mykola | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

Удобным источником широкополосного интернета могут быть светильники, работающие в комнате или офисе. В этом убеждены Елена Вучич (Jelena Vucic) и ее коллеги из института Генриха Герца (Heinrich Hertz Institute).
Технология беспроводной передачи данных через видимый свет (Visible Light Communication - VLC) предусматривает кодировку информации в мерцании обычных бытовых светильников, расположенных на потолке или в торшерах (обратную передачу от ноутбуков в Сеть, по идее, нетрудно организовать схожим образом - при помощи светодиодов на компьютере и фотоприемников на потолке).
Поскольку применение в роли носителя видимого света не требует лицензии, оно в ряде случаев может оказаться интересной альтернативой радиосвязи Wi-Fi. К тому же световые локальные сети ограничены стенами комнаты (выход света через окно будет мало продуктивен), а значит, они не подвержены влиянию перекрестных помех и защищены от Wi-Fi-хакеров.
Мерцание света будет в миллионы ра ... Читати далі »
Переглядів: 674 | Додав: Mykola | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
Block title
МОН України

Управління освіти і науки ЛОДА

Луганський національний університет ім. Т.Шевченка

Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Металістська ЗОШ

Шкільна фізика(Бердянський державний педагогічний університет)


Пошук
МОН України

Управління освіти і науки ЛОДА

Луганський національний університет ім. Т.Шевченка

Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Металістська ЗОШ

Шкільна фізика(Бердянський державний педагогічний університет)


Календар
МОН України

Управління освіти і науки ЛОДА

Луганський національний університет ім. Т.Шевченка

Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Металістська ЗОШ

Шкільна фізика(Бердянський державний педагогічний університет)


Архів записів
МОН України

Управління освіти і науки ЛОДА

Луганський національний університет ім. Т.Шевченка

Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Металістська ЗОШ

Шкільна фізика(Бердянський державний педагогічний університет)


Block title
МОН України

Управління освіти і науки ЛОДА

Луганський національний університет ім. Т.Шевченка

Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Металістська ЗОШ

Шкільна фізика(Бердянський державний педагогічний університет)


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz